Hotel
De geschiedenis van het stijlvolle Château St. Gerlach gaat terug tot de twaalfde eeuw. Stijlvolle baroktuinen en een weelderige rozentuin vormen onderdeel van het landgoed waarop Château St. Gerlach sinds 1997 als hotel-restaurant dienst doet. In deze historische setting kunt u zich wentelen in luxe en comfort.
Op het landgoed kunt u gratis gebruikmaken van het overdekte Romeinse zwembad, de sauna en het Turks stoombad. Bij mooi weer gaan de grote schuifpuien open, zodat u buiten kunt genieten van de zon. Ultiem verwen-genot beleeft u in de Spa & Wellness. Hier bent u van harte welkom voor alle soorten lichaamsbehandelingen. Ontspannen kunt u ook in de schitterende lounge of op een van de terrassen in de omliggende tuinen.
De kamers van het hotel hebben allen een badkamer met bad of douche, toilet, televisie, telefoon, minibar, kluisje en gratis toegang tot draadloos internet. Château St. Gerlach beschikt naast de hotelkamers ook over ruime hotelappartementen. De sfeervol ingerichte familieappartementen zijn zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, gezelschappen van vier personen of voor een zakelijk verblijf. Het appartement bestaat uit een woonkamer, keuken en een slaapkamer met aangrenzende badkamer en een gastentoilet. Enkele appartementen hebben een terras of balkon met uitzicht over het Geuldal.
Omgeving
Chateau St. Gerlach ligt in Valkenburg aan de Geul. Het prachtige landgoed van het hotel is gesitueerd in een schitterend natuurgebied, waar doorheen de Geul slingert. Het Limburgse landschap kenmerkt zich door heuvels. Vanaf de Wilhelminatoren heeft u een prachtig uitzicht over dit gebied. De ruïne van kasteel Valkenburg is een bekende trekpleister van de plaats.
Eten en Drinken
Het uitgebreide ontbijtbuffet wordt doordeweeks geserveerd van 07:00 tot 10:00 uur. In het weekend kunt u van 08:00 tot 11:30 uur ontbijten. Tijdens het ontbijt in het paviljoen kijkt u uit over de kruidentuin en het Geuldal. De voormalige woonvertrekken, keuken en eetkamer van Baron de Selys de Fanson zijn het decor van het restaurant. Op de kaart staan Franse bistrot-gerechten met een eigentijdse twist. Het team kookt met ingrediënten van het eigen landgoed en uit de regio. De honing van onze eigen bijen is een belangrijk ingrediënt bij de bereiding van de zoetigheden van de High Tea. Bij mooi weer kunt u voor uw lunch, High Tea of diner plaatsnemen op het Bistrot-terras. Voor een latte macchiato, espresso of cappuccino van onze barista kunt u neerstrijken Burgemeester Quicx, Coffee & More gelegen in de huiselijke kasteelhoeve bij de entree van het landgoed.